torsdag den 13. december 2012

Opskrift På Luciabrød

I dag er det, som I nok ved, den 13. December, hvilket betyder, at det er i dag vi fejrer Sankta Lucia. Traditionen med Luciabrød stammer oprindeligt fra Sverige, hvor brødene hedder ''Lussebrød''. I følge traditionen, former man ikke bare dejen til boller, men til specielle tegn. Jeg valgte det tegn, der hedder ''Julegrisen'', men I kan altid søge på Google efter de andre tegn ;) 
Dejen er faktisk bare en almindelig gærdej, tilsat safran, hvilket giver brødene en helt speciel smag. Mums :)

Her er opskriften på Luciabrød!
 Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:
1 ½ dl. mælk
25 g. gær
75 g. smeltet smør
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
½ tsk. safran
1 æg
400 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Lun mælken, og opløs gæren heri.
2. Tilsæt salt, sukker og æg.
3. Hak safrantrådene, og kom dem i dejen.
4. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt.
5. Lad dejen hæve i 30 min.
6. Form dejen til den ønskede form, og lad dem efterhæve i 15 min.
7. Pensl med æg.
8. Bag brødene i en 225 grader varm ovn (varmluft 200 grader) i ca. 12 min.
Inspiration fra Arla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar