Her er den nye version af opskriften!
1 stk.
Det skal du bruge:
25 g. gær
3½ dl. lunken mælk
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
25 g. blødt smør
100 g. durumsmel
100 g. fuldkornshvedemel
400 g. hvedemel
Sådan gør du:
1. Lun mælken.
2. Opløs gæren i det lunkne mælk.
3. Tilsæt salt, sukker og smør.
4. Rør melen i lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen.
5. Form dejen til en kugle, og lad den hæve i 20 min.
6. Form dejen til et franskbrød, og læg det til efterhævning, på en bageplade, i 30 min.
7. Rids franskbrødet med en skarp kniv, og pensel med mælk.
8. Sæt franskbrødet i en 250°C forvarmet ovn i 30 min. Skru straks ned på 220°C.
Inspiration fra Kornkammeret
Hvor lang tid skal brødet have, når du har skruet ned for varmen? (linie 8)
SvarSlet