tirsdag den 16. oktober 2012

Opskrift På Chokoladekage #2

I lørdags havde min familie og jeg besøg af vores venner, og jeg blev sat til at bage en kage til kaffen. Jeg tænkte straks på en opskrift, jeg havde fået af min venindes mor for et stykke tid siden. Det der gør denne opskrift så speciel, er at der skal birkes i kagen, hvilket gør, at den knaser så utroligt dejligt mellem tænderne. Derudover kan alle lide denne kage, børn som voksne, og den er, med hånden på hjertet, den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt! 

I skal simpelthen prøve at bage denne kage!

 8 personer

Det skal du bruge:
200 g. smeltet smør
4 æg
1½ dl. kakaopulver
4 dl. sukker
½ dl. blå birkes
2 dl. hvedemel
2 tsk. vaniljesukker

180 g. lys kogechokolade

Sådan gør du:
1. Pisk æg og sukker til en luftig masse.
2. Tilsæt smøret.
3. Bland mel, kakao, vaniljesukker og birkes sammen i en anden skål.
4. Bland melblandingen og æggemassen godt sammen.
5. Kom dejen i en springform.
6. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 40 min.
7. Stil kagen til afkøling.
8. Smelt den lyse kogechokolade i et vandbad eller i en mikrobølgeovn.
9. Tilsæt 1 spsk. olie i chokoladen så den er lettere at smøre ud.
10. Fordel chokoladen på kagen.

2 kommentarer:

  1. Uhm, den ser godt nok overordentligt god ud!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er den virkelig også! Den er helt sikkert værd at prøve :)

      Mange knus fra Frederikke

      Slet