torsdag den 16. august 2012

Opskrift På Gulerodsboller


Nu hvor sommerferien er slut, og skolen startet igen, besluttede jeg mig for at bage disse lækre gulerodsboller. De er super lette at lave og smager rigtig godt. De kan både bruges som tilbehør til aftensmaden og sandwichboller til madpakken :)

Her er opskriften!


Ca. 20 stk.

Det skal du bruge: 

25 g. gær
5 dl. lunkent vand
1 dl. olie
2 tsk. groft salt
3 stk. gulerødder 
4 spsk. græsk yoghurt
150 g. havregryn
200 g. grahamsmel
600 g. hvedemel

Sådan gør du:

1.  Opløs gæret i det lunkne vand. Kom derefter havregrynene i og lad det trække, imens du river gulerødderne.
2. Kom olie, yoghurt, salt og gulerødder i, og rør det sammen.
3. Kom derefter alle de andre ingredienser i, og ælt det godt sammen.
4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i 45 min.
5. Del dejen i 20 stykker, og form til flade boller.
6. Læg bollerne på bageplader, og lad dem efterhæve i 30 min.
7. Pensl bollerne med mælk og drys evt. bollerne med solsikkekerner.
8. Bag bollerne i en 200°C (varmluft 180°C) varm ovn, i ca. 35-45 min.


 Inspiration fra Kornkammeret

Ingen kommentarer:

Send en kommentar