Som jeg lovede i det forrige indlæg, kommer her opskriften de lækreste, koldhævede, morgenboller. Denne opskrift, er nok den nemmeste opskrift på boller, jeg nogensinde har prøvet. Opskriften indeholder kun 5 ingredienser, og det tager virkelig ingen tid at lave dejen. Det kræver dog, at man er lidt morgenfrisk, da bollerne skal hæve natten over i køleskab. Jeg vil så sige, at det er det værd;)
Her har I opskriften - God fornøjelse!
Ca. 12 stk.
Det skal du bruge: 5 dl. lunkent vand ½ tsk. gær 2 tsk. salt 200 g. durummel 400 g. hvedemel
Sådan gør du: 1. Rør gæren ud i det lunkne vand. 2. Tilsæt salt og durummel. 3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen (dejen skal være meget klistret) 4. Sæt dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer. 5. Sæt dejen på bageplader med to spiseskeer. 6. Bag bollerne i en 200 grader varm ovn (varmluft 180) i 20-25 min. Inspiration fra Haps!
Er det okay at man putter dem i køleskabet klokken 15.00 eller er det for lang tid? :)
SvarSletDet passer fint hvis de står i køleskabet fra kl. 15 til næste morgen :)
Slet//Frederikke
Hvor længe kan dejen holde sig. Kan man bruge den flere dage i træk eller kun en enkelt morgen?
SvarSletHvor længe kan dejen holde sig. Kan man bruge den flere dage i træk eller kun en enkelt morgen?
SvarSlet